Festivalul Internațional de Muzică și Poezie “Eminesciana”

  • Strășeni, Republica Moldova

    O delegație culturală a Casei de Cultură a Municipiului Brăila s-a deplasat, la fínele săptămânii trecute, în Republica Moldova, pentru a participa la cea de a XXXI-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică și Poezie Eminesciana, care s-a desfăşurat, în data de 25 iunie 2017, la Strășeni, Republica Moldova.

     Ca în fiecare an, festivalul a reunit în Poiana Eminescu din pădurea Scoreni, numeroase ansambluri artistice din toate localitățile raionului, tineri interpreți de muzică ușoară și populară, scriitori și meșteri populari. Alături de artiștii locali, au participat ansambluri și grupuri artistice din Brăila, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Deva.

      Manifestarea a debutat cu depuneri de flori la statuia poetului Grigore Vieru, situată în fața Casei de Cultură din Strășeni. A urmat un marș al participanților până la statuia lui Mihai Eminescu, unde au fost depuse de asemenea flori, continuând apoi în codrii Strășeniului. Pe scena amenajată aici a urcat și grupul folk Generații, format din Bianca Chiburță, Adelina Mihai și Dumitru Popescu, care a interpretat piesele Jurământ la Putna și Basarabie frumoasă.

     Festivalul Internaţional de Muzică şi Poezie Eminesciana a întrat în tradiţia raionului Străşeni. Este un adevărat simbol cultural, fiind cea mai amplă manifestare dedicată operei marelui poet. Evenimentul este organizat de Secţia Cultură a Consiliul raional Străşeni, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Biblioteca Publică Raionala Mihail Sadoveanu.

     Din delegația culturală brăileană au mai făcut parte reprezentanți ai Primăriei și Asociației ProBasarabia și Bucovina – filiala Vasile Voloc Brăila.

        Pentru vizualizarea fotografiilor apăsați AICI

        Galerie foto35526381736 72806cf543 z Festivalul Internațional de Muzică și Poezie Eminesciana