Logo club lectura crop1 Clubul de lectură „Coperţi”

Clubul de lectură „Coperţi” a luat naştere prin programul de granturi „Books4Youth”, un program ce îşi doreşte să aducă tinerii mai aproape de cărţi, de lectură. Ne-am alăturat şi noi acestui demers, dragostea pentru lectură şi cărţi fiind una din valorile noastre.

Prin intermediul acestui proiect Casa de Cultură Brăila îi invită pe tinerii brăileni să înţeleagă importanţa cunoaşterii, conservării şi transmiterii memoriei literare româneşti, a protejării patrimoniului literar, dar  şi necesitatea implicării civice în vederea salvării identităţii culturale şi literare, în contextul în care dezinteresul şi lipsa unei atitudini pro-active pentru patrimoniul literar-artistic rămâne o realitate care domină prezentul în viaţa tinerilor.

Astfel, prin acest proiect, s-a înfiinţat şi dotat un spaţiu de lectură amenajat special în cadrul Casei de Cultură Brăila, spaţiu ce deserveşte Clubul de lectură „Coperţi”. Scopul clubului de lectură este dezvoltarea spiritului creativ şi încurajarea lecturii în rândul tinerilor brăileni prin acţiuni  şi programe educativ-culturale de dezvoltare personală.

old books Clubul de lectură „Coperţi”

În cadrul Clubului de lectură „Coperţi” se vor desfăşura o serie de activităţi cu caracter permanent, dar şi ocazional, având în vedere formarea şi consolidarea unui nucleu de tineri creativi ce pot avea şansa dezvoltării pasiunilor literar-artistice. Dintre acestea amintim:

  • Schimb de cărţi, activitate desfăşurată bilunar;
  • Concurs de recenzii literare, activitate desfăşurată o dată la 2 luni;
  • Sesiuni de lectură în aer liber;
  • Competiţii de creaţie literară pentru copii şi tineri organizate în şcoli;
  • Concursuri de interpretare şi expresivitate artistică pentru tineri;
  • Competiţii de debate pentru tineri pe teme şi idei desprinse din literatură.