Supereroii Reciclarii

  • 10:00
  • Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”

Supereroii Reciclarii 212x300 Supereroii ReciclariiDuminică, 29 mai 2016, de la ora 10:00, SUPEREROII RECICLĂRII şi-au dat întâlnire la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă” în cadrul unui eveniment organizat de Asociația „Ludik ART” în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Brăila şi în parteneriat cu Teatru „Maria Filotti” şi dedicat în totalitate copiilor.

Scopul evenimentului a fost acela de a readuce atât copii, cât şi adulții în mijlocul mediului înconjurător şi să ofere unui număr cât mai mare de copii șansa să se dezvolte, să se educe şi să intre în legătură cu arta si natura.

Un alt aspect al evenimentului Asociației „Ludik ART” a fost acela de a provoca publicul brăilean sa fie creativ. De aceea, evenimentul a inclus două momente de teatru dedicate temei, două expoziţii , una de poșete concepute din hârtie şi cealaltă reproducerea unor afișe din resturi de materiale şi, de asemenea, un concurs care a implicat participarea copiilor în procesul de reciclare, aceştia confecţionându-şi propri supereroi. „Nu există magie mai mare decât arta de a recicla împreună cu copiii noștri”, a declarat Cătălina Nedelea, iniţiatoarea proiectului din partea Asociaţiei „Ludik ART”.

Printre avantajele pe care atât adulţii, cât şi copiii le-au avut datorită implicării în acest proiect, pe lângă premii şi distracţie, se enumeră, de asemenea, deprinderea unui comportament prietenos, dezvoltarea creativității, încurajarea acestora să lege conexiuni cu arta, responsabilizarea faţă de mediul înconjurător şi evoluția lor atât pe plan intelectual, cât şi spiritual.