Seară de Mai

  • 18:30

                                                                                                                                            Seara de mai 212x300 Seară de Mai

      La finele săptămânii trecute, în Brăila, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

       Vineri, după amiază, beneficiind de o vreme superbă pentru muzică, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon, peste 200 de brăileni au fost prezenți pentru a urmări programul competițional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 12 soliști și opt grupuri, în cele două secțiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani și 15-25 ani.

       Juriului, format din Gabriel Lâlă, președintele Asociaţiei Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, profesor Iulia Adelina Mihai și profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, i-a revenit misiunea de a nota atât calitățile intepreților, cât și tehnica instrumentală a concurenților.

     Festivitatea de premiere și Gala Laureaților concursului s-au desfășurat sâmbătă, prilej pentru candidați să se afirme cu cele mai bune interpretări, la care s-au adăugat vocile și aplauzele publicului entuziast. La final, a urcat pe scenă pentru a susține un recital Bianca Chiburță, câștigătoarea ediției a VIII-a a Festivalului “Seară de Mai”.

       Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obținut de Teodor Gabriel Șcheaua, 14 ani, premiul II – Alessia Christina Elena Ion, 14 ani, premiul III – Mara Măciucă Oprișanu, 13 ani, mențiune – Eduard Dimitris Poplahov, 13 ani. Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câștigat de Daniel Constantin Florea – 21 ani, premiul II – Raluca Tănase, 16 ani, premiul III – Grupul Contrast (Florin Ionuț Cristian, 24 ani și Ștefania Casiana Chirilă, 17 ani), mențiune – Andrada Robea, 16 ani.


42205602182 4365126f5d z Seară de Mai

       Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk Seară de Mai” a fost câștigat de Grupul Quantum (Monica Anton, 18 ani, Mihnea Poitașu, 18 ani, Cristian Găliceanu, 18 ani și Ioan Piron, 23 ani)


41350390965 535e36b735 z Seară de Mai


41350392045 cd5c68df5c z Seară de Mai

     Festivalul Seară de Mai a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

      Pentru vizualizarea fotografiilor de la “Gala Laureaților” apăsați AICI

        Pentru vizualizarea fotografiilor de la concurs apăsați AICI  

        Pentru vizualizarea fotografiilor de la preselecție apăsați AICI 

        Galerie video

Regulamentul concursului poate fi studiat mai jos.