Festivalul Concurs „Seară de Mai” 2016

  • 17:00
  • Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”

Afis A3 Seara de Mai 2016 212x300 Festivalul Concurs „Seară de Mai” 2016Vineri, 20 mai 2016, și sâmbătă, 21 mai 2016, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă, se va desfășura Festivalul Concurs de Muzică Folk Seară de Mai.

Manifestarea, ajunsă la cea de a VII-a ediție, este organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Proilavia și reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Concursul este structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, participanții urmând să interpreteze două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal. Înscrierea participanţilor, conform regulamentului de concurs, are loc în intervalul 03–17 mai, inclusiv, orele 09:00-16:00, pe baza completării formularului de înscriere la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Participanţii sunt, de asemenea, rugaţi să se prezinte la înscrierea în competiţie cu o copie a Cărţii de Identitate/Certificatului de Naştere. Regulamentul, formularul de înscriere şi alte informaţii privind condiţiile de participare în cadrul ediţiei a VII-a a Festivalului Concurs Seară de Mai se regăsesc pe site-ul instituţiei: www.culturabraila.ro

Preselecţia participanţilor înscrişi în competiţie va avea loc joi, 19 mai, începând cu orele 16:30, iar vineri, 20 mai, de la ora 17:00, are loc concursul pe cele două categorii de vârstă. Premierea câștigătorilor va avea loc, sâmbătă, 21 mai, cu începere de la ora 18.00, în cadrul unei Gale a Laureaților, care va include, la final, un recital semnat Cristian Piron, câștigătorul ediției a VI-a a Festivalului Seară de Mai, din anul 2015.

Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii. Marele premiu este o chitară electro-acustică.

 Galerie video