Seară de Mai

  • 18:30

Afiş Seară de mai 212x300 Seară de Mai

     La finele săptămânii,  în Brăila, s-a desfăşurat cea de a X-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

   Beneficiind de o vreme favorabilă, festivalul, născut în urmă cu 10 ani, într-o curte, în aer liber, a putut continua, în aceeași notă, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon. Vineri, peste 200 de brăileni au fost prezenți pentru a urmări programul competițional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 18 soliști, în cele două secțiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani și 15-25 ani.

         Juriului, format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, profesor la Palatul Copiilor și ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, Iulia Adelina Mihai, profesor la Școala Gimanzială “Ecaterina Teodoroiu” și preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, i-a revenit misiunea de a nota atât calitățile intepreților, cât și tehnica instrumentală a concurenților.

        Festivitatea de premiere și Gala Laureaților concursului s-au desfășurat sâmbătă, prilej pentru candidați să se afirme cu cele mai bune interpretări, la care s-au adăugat vocile și aplauzele publicului entuziast. La final, a urcat pe scenă pentru a susține un recital grupul “Quantum” (Monica Anton, Mihnea Poitașu, Cristian Găliceanu și Ioan Piron), câștigătorul ediției a IX-a a Festivalului “Seară de Mai”.

         Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obținut de Mara Oprișanu Măciucă, 14 ani, premiul II – Ioana Diana Axente, 13 ani, premiul III – Diana Popa, 14 ani, mențiune – Mihail Dragoș Cherșunaru, 10 ani. Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câștigat de Raluca Tănase – 17 ani, premiul II – Gabriel Teodor Șcheaua, 16 ani, premiul III – Andrada Robea, 17 ani, mențiune – Gabriela Crina Păsculescu, 17 ani.

          Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai” a fost câștigat de Florentina –Bianca Bănică, 16 ani.

        Festivalul Seară de Mai a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

             Pentru vizualizarea fotografiilor de la preselecție apăsați AICI

             Pentru vizualizarea fotografiilor de la concurs apăsați AICI 

……….. …Pentru vizualizarea fotografiilor de la Gala Laureaților apăsați AICI

……………Galerie video

Regulamentul concursului poate fi studiat mai jos.