Leru-i ler

Corul bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila a participat la cea de a III-a ediţie a Festivalului Național Coral de Colinde LERU-I LER , ce s-a desfăşurat, sâmbătă, 12 decembrie 2015, la Vălenii de Munte – Prahova, în organizarea Primăriei și a Centrului Cultural din localitate.

La festival au mai participat Corul Bisericii Romano-Catolice “Sfânta Elena” București, Corala „Armonia” a Casei de Cultură Plopeni, Corala „Pr.Ion Ionescu” – Centrul Cultural Topoloveni, Corul Protoieriei și Corul Centrului Cultural din Vălenii de Munte.

Sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu, corul brăilean a prezentat un program care a inclus piesele „O, ce veste minunată!”, „La Vitleem, colo-n jos” – Nicolae Lungu, „Bună dimineața” – Alexandru Podoleanu, Ion Costescu, „La Betleem în noapte” – Constanța Drăgușin, „Nunta din Cana Galileii” – Ioan Dumitru Chirescu, „Leru-i Ler”, „Plugușorul” – Maxim Vasi și „Întru mulți ani!”

Evoluția excelentă a artiștilor brăileni a fost răsplătită, în aplauzele spectatorilor, cu trofeul festivalului. Managerul Centrului Cultural Vălenii de Munte, Mihai Ispas, a ținut să mulțumească membrilor corului Armonia “pentru că ne-ați încântat cu frumoasele colinde. Vă mulțumim că ați ridicat prestigiul acestui festival, prin interpretarea sensibilă și înălțătoare a acestor colinde”.

Luni, 21 decembrie 2015, Corul bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila va susține un recital de colinde în fața consilierilor locali brăileni, la finalul ultimei ședințe din acest an a Consiliului Local Municipal, după care va pleca la Focșani, unde va urca pe scena Ateneului Popular “Mr.Gheorghe Pastia”, în cadrul Festivalului Național de Datini și Obiceiuri de Iarnă.