Întâlnirea Umoriștilor – ed.IV

  • 17:30
umor publicitate 300x157 Întâlnirea Umoriștilor   ed.IVLansare Concurs
 
   
     Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă” a găzduit, ieri, Gala Laureaților celei de a IV-a ediții a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriștilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) “Ștefan Tropcea”.
     Concursul s-a derulat pe două secțiuni, respectiv UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) cu tema “Picior …literar” și PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme) cu tema “Picioare…în general”. Premiul I la categoria “poezie umoristică” a revenit Issabelei Cotelin, din București iar premiul II a fost acordat lui Gheorghe Bâlici, din Chișinău, Republica Moldova.     La categoria “distihuri absurde”, premiul I a fost acordat Constanței Apostol, Galați, premiul II – Laurențiu Ghiță, București și premiul III – Vasile Larco, Iași. Premiul I la categoria “schiță umoristică” a fost acordat Violetei Urdă Cuțurescu– București, premiul II – Florentina Loredana Dănilă, Slobozia, premiul III – Andi Ceaușu, Israel. La categoria “aforisme”, premiul I a fost acordat ex-aequo lui Elis Râpeanu, București și Ion Diviza, Chișinău, iar premiul III – Iulian Bostan, Tecuci.
     Premiul Ion Băieșu al Bibliotecii “Cernătești”, Buzău, a fost acordat Florinei Dinescu din Ploiești.
     În preambulul Galei Laureaților a fost vernisată expoziția de pictură “Amprente Florinești” a artistului plastic Florin Gabriel Călin.