Întâlnirea Umoriștilor

  • 17:00

                                                                                                                                                             Afis Intalnirea Umoristilor 212x300 Întâlnirea Umoriștilor                                           

     Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă va găzdui, sâmbătă, 20 aprilie 2019, începând cu ora 17.00, Gala Laureaților celei de a doua ediții a Festivalului Concurs Întâlnirea Umoriștilor, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) Ștefan Tropcea.

     În cadrul Galei vor fi prezenți câștigătorii concursului lansat în luna februarie a acestui an. Au răspuns provocării 60 de umoriști din țară și din Republica Moldova, care au trimis lucrări pe cele două secțiuni ale concursului. Pentru secțiunea UMOR PE RIME (fabulă şi poezie umoristică) a fost aleasă tema Jocul cu focul , iar pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme) tema a dost Datul la cap. Spectacolul va fi prezentat de Raul Brebu, realizatorul Matinalului de la Radio Magic FM.

             În preambulul manifestării, de la ora 16.00, va avea loc vernisajul expoziției de pictură Cititul din priviri a artistului plastic Florin Gabriel Călin, urmată de lansarea volumelor Povestiri vesele (proză umoristică) – Mihai Frunză și Tatuaje pe cortex – Alexandru Hanganu, cărți prezentate de Lucian Mănăilescu, Mihai Frunză și Emanoil Mircea Ciucașu.

        Festivalul Concurs Întâlnirea Umoriștilor se dorește a fi un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – fabula, poezia epigramatică, schița umoristică, aforismul – în literatura de gen a urbei.