Întâlnirea Umoriștilor

  • 17:00

                                                                                                                                                             Afis Intalnirea Umoristilor 212x300 Întâlnirea Umoriștilor                                           

     La Brăila, s-a desfăşurat, la finele săptămînii trecute, cea de a doua ediție a Festivalului Concurs “Întâlnirea Umoriștilor”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) “Ștefan Tropcea”. Câștigătorii concursului au fost premiați în cadrul unei Gale a Laureaților, care s-a desfășurat, sâmbătă, la Casa Memorială “Petre Ștefănescu-Goangă”.
……Pentru secțiunea UMOR PE RIME (fabulă şi poezie umoristică) a fost aleasă tema “Jocul cu focul”. Premiul I la categoria “fabulă” a revenit Mirelei Grigore, din Constanța și, ex-aequo, lui Valentin David, Orăștie. Premiu II a fost acordat lui Gheorghe Bâlici, din Chișinău, Republica Moldova, iar premiul III a revenit Constanței Apostol, Galați. La categoria “poezie epigramatică”, premiul I a fost acordat lui Lucian Mănăilescu, Buzău, premiul II – Vasile Til Blidaru, Buzău și premiul III – Niki Ursei, Rm.Vâlcea.
……Pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme) tema a dost “Datul la cap”. Premiul I la categoria “schiță umoristică” a fost acordat lui Mihai Batog Bujeniță – Iași, premiul II – Florentina Dănilă, Slobozia, premiul III – Nicolae Bunduri, Brașov. La categoria “aforisme”, premiul I a fost acordat lui Elis Râpeanu, București, premiul II – Ion Diviza, Chișinău, premiul III – Cornelia Ursu, Iași și, ex-aequo, Dan Norea, Constanța.
……Gala Laureaților a fost prezentată de Raul Brebu, realizatorul Matinalului de la Radio “Magic FM”. În preambulul manifestării, a fost vernisată expoziția de pictură “Cititul din priviri” a artistului plastic Florin Gabriel Călin, urmată de lansarea volumelor “Povestiri vesele” (proză umoristică) – Mihai Frunză și “Tatuaje pe cortex” – Alexandru Hanganu, cărți prezentate de Lucian Mănăilescu, Mihai Frunză și Emanoil Mircea Ciucașu.

          Pentru vizualizarea fotografiilor apăsați AICI

          Galerie video