Întâlnirea Epigramiștilor

  • 17:00

Constanța Apostol 200x300 Întâlnirea EpigramiștilorAfiș  212x300 Întâlnirea Epigramiștilor            …….Epigramista gălățeană Constanța Apostol a câștigat Marele Premiu „Ştefan Tropcea” al celei de a XXXIV-a ediţii a Festivalului Concurs „Întâlnirea epigramiştilor”, manifestare desfășurată la Brăila, la finele săptămânii trecute, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Brăila și Clubului Umoriştilor Brăileni (C.U.B.) „Ştefan Tropcea”.
…….În cadrul Galei Laureaţilor, sîmbătă, la Sala „ProArte” a Centrului de Creație, au mai fost premiați Florin Rotaru (Buzău), care a obținut locul I, Nichi Ursei (Rîmnicu Vîlcea) – locul II, Valentin David (Orăștie) – locul III, Elis Râpeanu (București), Nicolae Bunduri (Brașov) și Gheorghe Constantinescu (Brașov) – mențiuni. Gala Laureaților a reunit câştigătorii concursului lansat în luna august a acestui an, provocare la care au răspuns 34 de epigramişti din ţară şi din străinătate, care au trimis 136 de epigrame, câte două pentru fiecare dintre temele „Revedere” şi „Fără veșminte”. Spectacolul a cuprins suite de epigramă şi poezie umoristică, condimentate cu muzică, în interpretarea actriței Wanessa Radu și cantautorului Dumitru Popescu.
…….În preambulul Galei Laureaților, la sediul Casei de Cultură a Municipiului Brăila din Piața Poligon nr.2, a avut loc, sâmbătă dimineață, o dublă lansare de carte: DoiNași ai Umorului, un volum de umor în proză și în versuri, autori Mihai Frunză și Alexandru Hanganu și volumul de epigrame și sofisme Siluiri legale, autor Alexandru Hanganu. Cele două apariții editoriale au fost prezentate de Dragoș Neagu, managerul Bibliotecii Județene Brăila Panait Istrati și Emanoil Mircea Ciucașu, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

          Dacă doriți să vizionați fotografii de la Gala Laureaților și de la dubla lansare de carte, apăsați aici!

           Dacă doriți să vizionați fotografii din albumul ,,Am scos epigrama pe Dunăre să-i arătăm podul”, apăsați aici!

           Galerie video

       ..  Regulamentul concursului poate fi studiat mai jos.