De dor de Bucovina

  • 11:00
  • Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”

Afis A3 Bucovina 212x300 De dor de BucovinaCasa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România şi Asociaţia „ProBasarabia şi Bucovina”, filiala „Vasile Voloc”, organizează manifestarea cultural-artistică DE DOR DE BUCOVINA, prilejuită de împlinirea a 97 de ani de la proclamarea unirii Bucovinei cu România.

Acţiunea, care marchează unul dintre momentele istorice importante în edificarea statului național român, se va desfășura la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, sâmbătă, 28 noiembrie 2015, începând cu ora 11:00.

În cadrul manifestării, prof. dr. Ştefan Aftodor, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, va evoca evenimentul istoric printr-o prelegere intitulată „Bucovina: pământul Moldovei sub destinul istoric”, iar membrii Grupului folk „Generaţii”, instructor Dumitru Popescu, şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuţ Militaru, vor susține un moment artistic.