Basarabia pe cruce

  • 11:00

Basarabia page 001 212x300 Basarabia pe cruce  Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala Brăila și Asociaţia ProBasarabia şi Bucovina – filiala Vasile Voloc Brăila, organizează, sâmbătă, 8 iulie 2017, manifestarea cultural-artistică Basarabia pe cruce, pentru a comemora raptul teritorial rusesc de la 28 iunie 1940 și victimele deportărilor staliniste din anii ’40-’50 în Bărăgan și Siberia.

   Acțiunea se va desfășura la Casa Memorială Petre Ștefănescu Goangă, începând cu ora 11.00, la eveniment urmând să participe și o delegație culturală din orașul Strășeni, Republica Moldova.

       Președintele Societății de Științe Istorice din România – filiala Brăila, prof.dr. Ștefan Aftodor, va vorbi despre Drame individuale, drame colective provocate de agresiunea sovietică asupra României în vara anului 1940, iar col.(r) Ilie Petrencu, vicepreședintele Asociaţiei ProBasarabia şi Bucovina, va susține o alocuțiune despre Deportările în Bărăgan – 17/18 iunie 1951.

       Manifestarea include și un program artistic în care vor evolua Corul Model „Burebista” al Casei de Cultură Raionale Strășeni, dirijor prof. Pavel Moraru și soliști de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuț Militaru.

        Pentru vizualizarea fotografiilor apăsați AICI

Galerie video