ARMONIFEST 2019

  • 17:00
  • pe scena teatrului brăilean vor urca peste 250 de coriști, din țară și din plan local, care vor oferi un adevărat regal coral iubitorilor acestui gen muzical

  • spectatorii vor fi martorii unui moment istoric: pe aceeași scenă se vor afla cel mai vechi cor mixt din România – Corul ION VIDU Lugoj, care ființează de 209 ani și Corul Bărbătesc ARMONIA Brăila, care anul acesta a împlinit 148 de ani de activitate

   Afis 210x300 ARMONIFEST 2019 Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 17.00, la Teatrul Maria Filotti , se va desfăşura cea de a șasea ediție a Festivalului Coral ARMONIFEST, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

      Pe scena teatrului brăilean vor susține recitaluri Corul de Cameră PASTORALA al Ateneului Popular Mr. Ghe. Pastia Focșani, dirijor profesor dr. Dumitru Săndulachi, Corul de Cameră APPASSIONATA al Palatului Culturii Bistrița, dirijor prof. Francisc Mureșan, Corul LYRA al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman  Buzău, dirijor profesor Ștefan Stănescu, Corala TRISON a Școlii Populare de Arte Vespasian Lungu, dirijor prof. Marcica Lupu, Corul mixt ORFEUS al Liceului de Arte Hariclea Darclee, dirijor prof. Ștefan Lupu și Corul Bărbătesc ARMONIA al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu, împreună cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, dirijor locotenent Raul Badale.

        Capul de afiș al manifestării va fi reprezentat de recitalul extraordinar al Corul ION VIDU al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, cel mai vechi cor mixt din România, care ființează de 209 ani.

        Manifestarea corală va fi prezentată de profesorul Marilena Niculescu.

              Prin urmare, un nou regal coral! La care publicul este invitat să fie parte integrantă a spectacolului! La intrarea în sală, spectaorii vor primi versurile Va pensiero, probabil cel mai iubit fragment muzical din Opera Nabucodonosor de Giuseppe Verdi. Și vor cânta sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu. Este o reeditare a experimentului pe care l-am făcut în urmă cu trei ediții. Atunci a fost superb! Suntem siguri că, acum, va fi cel puțin la fel de frumos !

      Pentru a vizualiza fotografiile apăsați aici!

      Galerie video

      Corala TRISON și Corul mixt ORFEUS Brăila

      Corul LYRA Buzău


Corul de Cameră APPASIONATA Bistrița

……Corul de Camera PASTORALA Focsani

……Corul Bărbătesc ARMONIA Brăila și Muzica Militară a Garnizoanei Brăila

……Corul ION VIDU Lugoj