ARMONIFEST 2017

  • 17:00
  • Teatrul "Maria Filotti"

Afis 210x300 ARMONIFEST 2017       Brăila se pregătește de o nouă sărbătoare a cântului coral, la care vă invităm să luați parte ! Mai mult, vă provocăm să fiți artiști pentru o zi, chiar din scaunul de spectator !

     Sâmbătă, 18 noiembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Teatrul « Maria Filotti », se va desfăşura cea de a patra ediție a Festivalului Coral Naţional ARMONIFEST, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului.

   Pe scena teatrului brăilean vor susţine recitaluri Corul de Cameră « Pastorala » al Ateneului Popular « Mr. Ghe. Pastia » Focșani, dirijor profesor dr. Dumitru Săndulachi,  Corala « D.G. Kiriac »  a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, dirijori George Paraschivescu și profesor Silviu Deaconescu, Corala Camerală « Muzicor Ploiești », dirijor Cornel Mutu, Corala « Camerata Danubii »  a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Corala « Camerata » a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, dirijor profesor Paraschiva Moise și Corul Bărbătesc « Armonia » al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu.

    Festivalul ARMONIFEST va fi încheiat de recitalul unuia dintre cele mai renumite ansambluri corale din România, care a sărbătorit, printr-un spectacol desfășurat pe scena Ateneului Român, cu câteva zile în urmă, 45 de ani de ani de activitate. Este vorba despre Corul de Cameră « Preludiu », dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, președintele Asociație Corale Naționale din România.

      Manifestarea corală va fi prezentată de profesorul Marilena Niculescu, fostă membră a Corului Național « Madrigal », în perioada în care la conducerea acestuia s-a aflat muzicianul, compozitorul și dirijorul Marin Constantin.

   Va fi, așadar, un regal coral! Iar spectatorii vor fi parte integrantă a spectacolului ! La intrarea în sală, vor primi versurile « Va pensiero », probabil cel mai iubit fragment muzical din Opera « Nabucodonosor » de Giuseppe Verdi. Și vor cânta sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu. Iar la final manifestării, 230 de coriști, alături de public, vor interpreta « Voința Neamului » de Ioan Nenițescu.

        Vă așteptăm cu mare drag ! Să cântăm ! Va fi frumos!

      Pentru vizualizarea fotografiilor apăsați AICI

      Galerie video
Corala “Camerata” Brăila

Corala ”Camerata Danubii” Călărași

Corala Camerală ”Muzicor Ploiești”

Corala ”D.G. Kiriac” Piteşti

Corul de Cameră ”Pastorala” Focșani

Corul ”Armonia” Brăila

Corul de Cameră ”Preludiu”