ARMONIFEST 2017

  • 17:00
  • Teatrul "Maria Filotti"

Afis 210x300 ARMONIFEST 2017       Brăila se pregătește de o nouă sărbătoare a cântului coral, la care vă invităm să luați parte ! Mai mult, vă provocăm să fiți artiști pentru o zi, chiar din scaunul de spectator !

     Sâmbătă, 18 noiembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Teatrul « Maria Filotti », se va desfăşura cea de a patra ediție a Festivalului Coral Naţional ARMONIFEST, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului.

   Pe scena teatrului brăilean vor susţine recitaluri Corul de Cameră « Pastorala » al Ateneului Popular « Mr. Ghe. Pastia » Focșani, dirijor profesor dr. Dumitru Săndulachi,  Corala « D.G. Kiriac »  a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, dirijori George Paraschivescu și profesor Silviu Deaconescu, Corala Camerală « Muzicor Ploiești », dirijor Cornel Mutu, Corala « Camerata Danubii »  a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Corala « Camerata » a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, dirijor profesor Paraschiva Moise și Corul Bărbătesc « Armonia » al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu.

    Festivalul ARMONIFEST va fi încheiat de recitalul unuia dintre cele mai renumite ansambluri corale din România, care a sărbătorit, printr-un spectacol desfășurat pe scena Ateneului Român, cu câteva zile în urmă, 45 de ani de ani de activitate. Este vorba despre Corul de Cameră « Preludiu », dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, președintele Asociație Corale Naționale din România.

      Manifestarea corală va fi prezentată de profesorul Marilena Niculescu, fostă membră a Corului Național « Madrigal », în perioada în care la conducerea acestuia s-a aflat muzicianul, compozitorul și dirijorul Marin Constantin.

   Va fi, așadar, un regal coral! Iar spectatorii vor fi parte integrantă a spectacolului ! La intrarea în sală, vor primi versurile « Va pensiero », probabil cel mai iubit fragment muzical din Opera « Nabucodonosor » de Giuseppe Verdi. Și vor cânta sub bagheta dirijorului Ioan Păvăloiu. Iar la final manifestării, 230 de coriști, alături de public, vor interpreta « Voința Neamului » de Ioan Nenițescu.

        Vă așteptăm cu mare drag ! Să cântăm ! Va fi frumos!

      Galerie video
Corala “Camerata” Brăila

Corala ”Camerata Danubii” Călărași

Corala Camerală ”Muzicor Ploiești”

Corala ”D.G. Kiriac” Piteşti

Corul de Cameră ”Pastorala” Focșani

Corul ”Armonia” Brăila

Corul de Cameră ”Preludiu”