„Armonia” la Sf. Gheorghe

Corul bărbătesc Armonia al Casei de Cultură a Municipiului Brăila a obținut locul III la cea de a V-a ediţie a Festivalului Concurs Coral George Sbârcea, ce s-a desfăşurat, sâmbătă, 9 aprilie 2016, în municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, în organizarea Fundației Mihai Viteazul din localitate.

Locul II a fost obținut de Corala „Pr. Ion Ionescu” a Centrului Cultural Topoloveni, iar locul I a revenit Corului Magnificat din Onești. Sub bagheta dirijorului preot profesor Ioan Păvăloiu, corul brăilean a prezentat în concurs piesele Brâu amestecat – Pretorian Vlaiculescu și Suita din Oaș – Dariu Pop. În afara concursului, Corul Armonia a susținut un amplu recital în Sala de Conferințe a Colegiului Național Szekely Miko, care a inclus coruri din opere, piese populare și patriotice. Interpretarea artiștilor brăileni a încălzit și a cucerit inimile spectatorilor covăsneni, care au cântat și au aplaudat în picioare, pentru ca în final să declare că „Armonia a fost, de departe, cel mai bun cor din concurs”.

Festivalul, care a reunit nouă formații corale din Covasna, Argeș, Neamț, Brăila, Harghita și Bacău, urmărește revigorarea mișcării corale, benefice în viața unei comunități, sensibilizarea concurenților, dar și a spectatorilor, în legătură cu bogăția și frumusețea repertoriului coral românesc, a valorilor culturale românești.

Festivalul organizat de Fundația Mihai Viteazul a inclus, în perioada 16 martie – 9 aprilie, în afara spectacolului concurs propriu-zis, o serie de ateliere corale, mese rotunde, prezentări de carte și întâlniri muzicale.